icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Triamfloat Onderwijs
Blog 28/05/2020

"Zo snel mogelijk de processen ontdekken, lijnen herkennen en mensen leren kennen"

triamfloat

In februari dit jaar, nog tijdens de afronding van mijn werkzaamheden voor de UvA, kreeg ik via TriamFloat de vraag of ik bij de TU/e wilde inspringen als Teacher Supporter. Tijdens het kennismakingsgesprek bij TU/e was er gelijk een klik: hiermee was mijn eerste opdracht als interim onderwijskundig consultant een feit.

TriamFloat
Sophie Alferink /
Onderwijs expert

Bij de faculteiten Bouwkunde en Industrial Design hielp en adviseerde ik docenten. Van relatief eenvoudige ondersteuning bij de realisatie van een video of een digitale toets, tot complexe vraagstukken rondom de realisatie van volledig afstandsonderwijs.   

Een van de grootste uitdagingen waren de gesprekken met docenten waarvan de evaluatie aanleiding gaf tot verbetering. Bij dit soort gesprekken kun je niet alleen vertrouwen op je onderwijskundige skills, maar heb je ook je soft skills nodig. Gelukkig stonden de docenten open voor feedback en reflectie. En heb ik de opdracht -samen met de opleidingsdirecteur en docenten- tot een goed einde gebracht.

De TU/e werkt -sinds vijf jaar- als een van de eerste onderwijsinstellingen in Nederland met het Learning Management System Canvas. Toch heeft de universiteit als doelstelling het gebruik van Canvas te verbeteren. Hier heb ik aan bijgedragen door docenten te trainen. Ik heb gezien dat vakken meer uit de mogelijkheden van Canvas halen, bijvoorbeeld door alle verslagen van studenten online te laten uploaden en docenten de rubrics online in te voeren.

Ik kijk terug op een afwisselende opdracht bij een mooie onderwijsinstelling. Het leukste aan werken als consultant vind ik om in een korte tijd veel te bereiken en dus zo echt het verschil te maken. Zo snel mogelijk de processen ontdekken, lijnen herkennen en mensen leren kennen.

Overzicht blogs
TriamFloat
Sophie Alferink /
Onderwijs expert

Benieuwd wat de experts van TriamFloat Onderwijs voor jouw onderwijsinstelling kunnen betekenen?