icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Triamfloat Onderwijs

Programma-onderdelen Online Onderwijs Congres

Op donderdag 11 juni organiseren we, voor het eerst in de geschiedenis van TriamFloat, een volledig gratis online event via Teams: het Online Onderwijs Congres. Welke onderwerpen er op het programma staan? Dat lees je hieronder. 

Webinars

Online didactiek
Online didactiek vraagt om extra aandacht voor de lesvoorbereiding, omdat het nieuw is en omdat online onderwijs een eigen dynamiek kent die docenten nog aan het ontdekken zijn.

Eens te meer wordt de docent uitgedaagd om zich van zijn beste kant te laten zien als het om didactiek gaat. Want ook online blijven de volgende vragen belangrijk: ‘Wat wil ik studenten of leerlingen leren?’, ‘Hoe leer ik ze dat?’, ‘Hoe zorg ik dat ze leren?’ en ‘Hoe weet ik of ze leren?’

In deze webinar zullen we kennis delen over het onderwerp online didactiek. In de webinar zullen handvatten gegeven worden voor het omvormen van traditionele lessen(series) en werkvormen naar een digitale variant.

Kwaliteitszorg
Er is een explosieve groei in digitaal onderwijs. Hoe weten we of we de juiste dingen doen? Hoe kan je de kwaliteit van het onderwijs garanderen? Tijdens deze webinar krijg je uitleg en praktische handvatten uitgereikt over het evalueren van online onderwijs.

Onboarden op afstand met de 5C’s
Naast het gegeven dat schoolorganisaties hun leerlingen en studenten bedienen zijn ze natuurlijk ook ‘gewoon’ werkgever die jaarlijks veel nieuw personeel aanneemt en inwerkt. Organisaties doen veel moeite om werknemers aan zich te binden en snel op stoom te krijgen zodra zij in dienst zijn. Dit proces start wanneer een medewerker in dienst treedt, en eigenlijk zelfs al vanaf het eerste contact. Door middel van een goede onboarding geef je het proces van binden en op stoom krijgen van de medewerkers een vliegende start. TriamFloat legt graag het 5C model (Compliance, Clarification, Culture, Connection & Creativity) voor onboarding uit tijdens deze webinar.

Ronde Tafel Sessies

Toetsing en examinering op afstand
Deze interactieve ronde tafel gaat over het thema toetsing op afstand. Wat zijn momenteel de grootste uitdagingen voor onderwijsinstellingen? Hoe kunnen we kennis en inzicht toetsen als een digitale kennistoets geen oplossing biedt? En hoe maken we optimaal gebruik van digitale tools? Aan de hand van stellingen en vragen gaan we met elkaar in gesprek en wisselen we succeservaringen uit.

Vaardigheidsonderwijs op afstand
Vaardighedenonderwijs is nu eenmaal lastig om op afstand vorm te geven. De context is namelijk ontzettend belangrijk: het leren in een realistische beroepssituatie. Daarnaast zegt het woord het al, het gaat om vaardigheden en dus het doen.

In deze interactieve ronde tafelsessie gaan we in gesprek over dit thema: we delen ervaringen met elkaar, bespreken de do’s and don’t van het vaardigheidsonderwijs op afstand ontwerpen en kijken naar de praktische mogelijkheden.

Onderwijslogistiek
Onderwijslogistiek is door de huidige omstandigheden belangrijker dan ooit. We hebben gezien dat veel organisaties in staat waren om binnen no-time hun werkwijze en organisatie om te gooien naar digitaal werken. Heb jij een goed beeld van de onderwijslogistiek situatie binnen jouw organisatie? In hoeverre zijn het onderwijs en de onderwijslogistiek samenwerkingspartners binnen jullie organisatie? Wat kun je winnen door de samenwerking met je onderwijslogistieke afdelingen te optimaliseren? We gaan hier graag met je over in gesprek.

Schooljaar 2020-2021
Als TriamFloat Onderwijs zijn we actief bij diverse scholen, zo werken we samen met diverse mbo scholen aan onderwijskundige vraagstukken. Sinds de uitbraak van het coronavirus zien we dat scholen in het hier en nu werken, en op een geweldige manier toch (online) onderwijs verzorgen voor studenten. Scholen bereiden zich voor op een anderhalvemeter samenleving. Dit heeft behalve de lesweken voor de zomervakantie ook impact op hoe er in het schooljaar 2020-2021 onderwijs gegeven wordt.

Wij zijn als onderwijskundig partner nieuwsgierig naar dit vraagstuk; hoe bereiden scholen zich voor op volgend schooljaar? Welke gedachtes en overwegingen zijn er? Op welke manier geven jullie nu en straks vorm aan het (online) onderwijs?

Benieuwd wat de experts van TriamFloat Onderwijs voor jouw onderwijsinstelling kunnen betekenen?