icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Triamfloat Onderwijs
Klantcase

Anita bij ROC Mondriaan: "Geen brandjes blussen maar proactief aan de slag!"

ROC

Bovenop de 200 beroepsopleidingen die ROC Mondriaan aanbiedt, kun je er kiezen uit zo’n 700 ‘keuzedelen’. Vakken waarmee studenten hun profiel kunnen aanscherpen. Er komen steeds meer keuzedelen bij. Hoe voorkom je als ROC onbeheersbare ‘wildgroei’? Hoe houd je het aanbod beheersbaar en breng je de keuzedelen goed in beeld bij studenten en docenten? Ook moeten de keuzedelen aan de wettelijke eisen voldoen en is het nodig om bijbehorende processen in te richten. ROC Mondriaan in Den Haag riep de hulp in van TriamFloater Anita van Wijngaarden. Een terugblik op een kordate klus van 3 maanden.

ROC Mondriaan is een van de bijna vijftig regionale opleidingencentra (ROC’s) in Nederland. Het is een groot ROC met 5 campussen, onder meer in Den Haag, Delft en Leiden. In deze grote regio speelt het ROC, onder meer met het aanbod van keuzedelen, in op de behoefte van de regionale arbeidsmarkt. Daarnaast vindt ROC Mondriaan het belangrijk dat studenten genoeg keuzevrijheid hebben.

Anita: “Ze komen naar het ROC om een vak te leren en zich te verdiepen of te specialiseren. De keuzedelen spelen daarbij een belangrijke rol.  Ook mensen die al werken en zich verder willen ontwikkelen kunnen bij ROC Mondriaan losse keuzedelen volgen. Daarvoor zijn ook certificaten te halen. Dit laatste past prima binnen het plaatje van een ‘leven lang ontwikkelen’. Daar speelt Mondriaan nadrukkelijk op in.”

Monitoring, servicedesk en informatieronde
Anita heeft Mondriaan geholpen met het beter zichtbaar maken en monitoren van de keuzedelen en het strakker organiseren van alle processen hieromheen. Zo heeft ze de servicedesk mee opgezet. Die brengt het aanbod aan keuzedelen in kaart, voert wijzigingen door (actualiseert) en geeft antwoord op voorkomende vragen over het keuzedelenaanbod. Ook hielp Anita bij het opzetten van een informatieronde. Gericht op alle scholen en niet alleen bedoeld voor de docenten, maar bijvoorbeeld ook voor de mensen van de administratie en de examencommissie.

Projectmatig werken
Hoe kijkt Anita terug op de opdracht? “Ik heb er met veel plezier gewerkt. Ook heb ik veel geleerd van de expertise die al in huis was bij ROC Mondriaan. Het is mooi om te zien wat je in drie maanden tijd kunt bereiken. Mijn rol lag vooral in het zichtbaar maken van de projectdoelstellingen in de tijdlijn van het project. Naast het zichtbaar maken van de keuzedelen heb ik een bijdrage geleverd aan de realisatie hiervan. Geen brandjes blussen maar proactief aan de slag met de keuzedelen! Blij dat ik door meedenken enerzijds en een kritische noot anderzijds, bij heb kunnen dragen aan een hernieuwde impuls voor het welslagen van het project!”

Alle klantverhalen

Benieuwd wat de experts van TriamFloat Onderwijs voor jouw onderwijsinstelling kunnen betekenen?